Wie ben ik?

Gepubliceerd op 29 mei 2020 om 22:42

Hoi hoi! Wat leuk dat je op mijn website bent én dat je de moeite neemt om een kijkje te komen nemen op mijn blog.  In dit blog zal ik mijzelf voorstellen en toelichten. Ik zal je wat vertellen over mijn passies. Deze passies zijn nogal uiteenlopend zoals je wel zult zien :-).

Mijn naam is Marieken. En jawel, Marieken met een N. Dat verklaart ook meteen waar de naam van deze site vandaan komt... Sinds dat ik me kan heugen moet ik namelijk altijd uitleggen hoe je me naam schrijft (Met een N), of nog erger, met enige regelmaat moet ik me verantwoorden dat ik mijn eigen naam toch echt niet verkeerd geschreven heb.... Tis echt waar. 

Om nog maar te zwijgen van alle grapjes die ik over mijn naam gehoord heb... Ik kan me zo voor stellen dat er zo wel wat bij je opkomen. Ik daag je dan ook uit om hieronder bij de reacties wat grapjes over mijn naam te maken, verras me, wie weet ben je wel die ene originele na 42 jaar :-).

Ik ben dus 42 jaar oud ten tijde van dit schrijven. Een mooie leeftijd vind ik zelf. Steeds meer en steeds beter weet ik dingen te relativeren en vooral te waarderen in het leven. Iets waar ik voorheen erg veel moeite had, maar daarover in latere blogs meer. 

 

Gezin

Ik woon samen met mijn man, een zoon van 14, een dochter van 8 en een zoontje van 6 in Brabant. Daarnaast hebben we een kat, een Britse Korthaar, die Morris heet en een aquarium met teveel guppen (Jeetje, wat vermenigvuldigen die zich snel) en ontelbaal veel vuurgarnaaltjes (die zijn op hun beurt nog sneller dan de guppen). 

Dan heb ik ook nog een (stief)dochter van 22, maar zij studeert al een paar jaar en woont op zichzelf in het verre Noorden. 

 

Werk

Momenteel heb ik geen betaald werk. Inmiddels ervaar ik dit als een zegen, maar ook dat was voorheen wel anders. Maar geen betaald werk wil niet zeggen dat ik overdag niets doe. Mijn allergrootste passie is naaien. Ik maak erg veel dingen en maak bijna nooit twee keer hetzelfde (grote uitzondering: mondkapjes). 

Voor coronatijd hielp ik tevens mee in het naai-atelier van het AZC, maar dat ligt momenteel nog stil. 

 

Waarom deze site?

Ik geniet enorm van het naaien en alles daar omheen. Ik kan me helemaal suf kopen aan stof, uren kijken en zoeken naar patronen en eindeloos nieuwe dingen uitproberen. Machinaal borduren vind ik fascinerend en met mijn cameo en accuquilt ben ik ook uren zoet. 

Vaak vragen mensen wat ik nou eigenlijk doe. Of ik daar geen voorbeelden van heb, of ze iets kunnen kopen, of ik ideeen heb wat ze zelf zouden kunnen doen. 

Mijn facebook vond ik niet toereikend hiervoor, immers, lang niet iedereen zit met regelmaat op een verhaal van mij te wachten denk ik zo,  en instagram gebruik ik wel, maar vind ik veelal onpersoonlijk. 

Een eigen site met een actueel blog lijkt mij de oplossing. Dus, tadaaaaaaa, hier is tie dan. Met mijn eerste blog :-). De volgende keer zal ik schrijven over waarmee ik op dat moment bezig ben qua naaiprojecten. 

 

Laat ondertussen vooral een reactie achter (je weet wel, bijvoorbeeld over die N achter mijn naam) en kijk eens rond op de website.

 

Voor nu veel liefs!

 

 

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Lilian met die gekke achternaam
9 maanden geleden

Tja, what’s in a name. Ik heb, zoals je weet, een achternaam die ik drie keer moet spellen om vervolgens te horen te krijgen: ooooh gewoon Bruidegom zonder de?!
Ik ben één van de weinigen die jouw naam nooit gek heeft gevonden, immers, je was de eerste Marieke(n) die ik leerde kennen 😁

Hanneke Derks
9 maanden geleden

Je zal maar de zus zijn van Marieken! Das boffen. Ik krijg nl allerlei “monsters”, om uit te proberen.
Mijn vriendinnen lichtelijk jaloers. Op de exclusieve sjaal, met bijpassende clutch. Of te schattige multifunctionele tasjes. Jurkjes, die ik mag beoordelen op kwaliteit, noem maar op. Te leuk!
Jammer dat we anderhalf bij elkaar vandaan wonen..
maar dat geldt niet alleen voor de schattige ontwerpen.
Tja, die N achter je naam, heel eerlijk, het past bij jou, lief zusje, Net effe anders en altijd origineel. 😉

Liefs, Hanneke (n), zonder N, had zomaar gekunnen🧐.