Hoe het begon

Gepubliceerd op 3 juni 2020 om 21:15

Al vanaf kleins af aan heb ik hobby's. Dat heb ik van thuis uit meegekregen. Van mijn moeder welteverstaan. Mijn vader had maar twee hobby's: zijn werk en NAC. 

Maar mijn moeder was en is enorm creatief. Zover als mijn herinneringen gaan, was mijn moeder aan het knutselen. Het liefst met brooddeeg. Dat kost natuurlijk bijna niets (vroeger hadden we het thuis niet heel erg breed), en de mogelijkheden zijn eindeloos. Mijn moeder maakte veel dingen. Poppetjes, clowntjes (die we dan cadeau deden aan vriendjes met verjaardagen), levensbomen, een soort slakbeestjes en nog vele andere dingen. Ze kon er mee toveren. Vervolgens werden die dingen gebakken en daarna geverfd en gevernist. De resultaten waren schitterend. 

Ook naaide mijn moeder (eerlijk is eerlijk, daar lagen haar kwaliteiten duidelijk niet),  breide ze en haakte ze. Momenteel zit ze op een "kleiclubje" zoals ze het zelf noemt, maar daarmee doet ze zichzelf te kort. Ze maakt de mooiste schalen en beelden. Echt heel mooi. 

Helaas heb ik de liefde voor boetseren en werken met klei nooit herkend bij mezelf. Ik hou niet van plakkerige spullen aan mijn handen. Dus voor mij geen brooddeeg en dergelijke. 

Wel ging ik met mijn moeder vaak op zoek naar "een nieuw hobby". We liepen de plaatselijke knutselwinkel nagenoeg plat en vaak schaften we een beginnerspakket van het een of ander aan. Origami, papierfiligraan, pergamano, werken met vilt, 3dknippen, fimo klei, haken...  het is allemaal de revue gepasseerd. 

Op een gegeven ogenblik, ik denk een jaar of vier geleden, wilde ik een zonnepop gaan maken voor mijn dochtertje. Een antroposofische pop. Tijdens een workshop maakte ik er een en later heb ik er zelf nog een gemaakt. Er was alleen één nadeel: ik kon geen kleertjes maken. 

Ik nam mijn oude, goedkope naaimachine en ging aan de slag. En sindsdien ben ik niet meer gestopt. Ik naai vrijwel iedere dag. Ik ben bezig met een opleiding tot costumière bij modevakschool Cuppen-Geurs. Ik maak graag dingen in opdracht. En bovenal, ik ben dol op stof. Ik geniet van ieder stofje dat ik met zorg gekocht heb. Online, in de winkel, op de markt… Ik koop het overal. 

Inmiddels ben ik tientallen meters stof verder en qua garen zou ik van Breda naar Eindhoven kunnen, en ik ben nog lang niet klaar. Ik sta pas aan het begin. Ik zoek, ontdek, probeer en creëer en kom tot de ontdekking dat de mogelijkheden eindeloos zijn. 

En zo lang ik er nog zo ontzettend blij van word, ga ik nog vrolijk door!

 

Oja, wil je zelf eens aan de slag met brooddeeg? Via deze button kom je op de pagina om er zelf mee aan de slag te gaan!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.