On the hoop

Gepubliceerd op 23 juni 2020 om 09:26

Sinds een kleine twee maanden ben ik de trotse bezitter van mijn eigen Bernette B79. Echt een ontzettend uitgebreide naaimachine. Echt hartstikke fijn en fancy, het geeft enorm veel gemak, maar ook een enorm mooi resultaat, een duurdere machine! Maar wat echt ontzettend fijn is, is de mogelijkheid tot borduren. 

Natuurlijk wist ik dat ik een machine kocht met een borduurmodule er aan. Dat wilde ik ook. Waarom? Nou, het leek me gewoon wel een leuk dingetje, een handige gadget. 

Een leuk dingetje en een handige gadget is het zeker, maar daarnaast blijkt het ook ontzettend veelzijdig te zijn. Naast het feit dat je zelf patronen kan ontwerpen, zijn er ook ontzettend veel leuke inspiratiebronnen waar je echt hele leuke ideeën op kan doen en mooie patronen kan vinden. Een mooi voorbeeld daarvan is het Nederlandstalig tijdschrift "Stitch at home". Een leuk magazine met onwijs veel gratis patronen en vol met leuke projecten. Hierover later meer. 

Maar iets wat ik nog niet kende, maar wel helemaal verslaafd aan ben geraakt binnen een paar weken, zijn de zogenaamde "on the hoop" projecten. Dat zijn naai/ borduurprojecten die helemaal in de hoop (= borduurraam) gedaan kunnen worden en verrassend leuke uitkomst hebben. 

De website www.offwiththeirthreads.com.com is momenteel toch wel mijn favoriete website. Eén van de projecten die ik momenteel veel maak zijn de tasjes, clutches. Ze hebben ze in vele verschillende designs en ze zijn niet duur, 4 euro per design. Ikzelf vind het leuk om zoveel mogelijk met één design te experimenteren en zo tot heel verschillende resultaten te komen. 

Het fijne van de tasjes is dat je ze ook kunt voeren. Hierdoor ontstaat er een mooi afgewerkt tasje, wat van binnen er ook vrolijk en netjes uitziet. 

Daarnaast hoef je natuurlijk niet perse katoen te gebruiken. Door te variëren in materiaal of juist te combineren van verschillende materialen, ontstaan er ondanks hetzelfde patroon juist verschillende tasjes met veel verschillende sferen en gebruiksdoeleinden. Zo gebruikte ik al onder andere katoen, vinyl, kurkleer, vegan leather en suède. 

Het tasje hieronder is gemaakt met het bestand "American Clutch". En wil je zelf aan de slag met dit of een ander leuk ontwerp van de site www.offwiththeirthreads.com, dan ontvang je met onderstaande code ook nog eens 10 % korting!

 

OWWT10

 

 

Schattige clutch gemaakt van kurkleer. Dit geeft het tasje een unieke look! Het tasje is ongeveer 20 bij 15 cm groot en niet gevoerd. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.