Sinds onze premier in mei 2020 liet weten dat er per 1 juni 2020 mondkapjes verplicht worden in het openbaar vervoer, is er een ware run ontstaan op mondmaskers. Ook waren er allerhande patronen op internet voor handen. 

Ik heb me er goed in verdiept en ik maak alleen nog maar het Olsonmask. Dit masker is arbeidsintensiever dan andere mondkapjes, maar ik ben er van overtuigd dat dit een góed masker is. En je gezondheid is toch waar het allemaal om draait. 

Het masker is ontwikkeld in Engeland toen er op een gegeven moment door de coronacrisis te weinig beschermende middelen waren. Mensen die konden naaien werden opgeroepen om vrijwillig mondkapjes te naaien volgens het Olsonpatroon. Het elastiek en filter zette het ziekenhuis er later zelf onder uiterst hygiënische omstandigheden zelf in. 

Wat later is het patroon vrijgegeven om ook voor burgers te gebruiken. Op het moment van schrijven is het nog niet toegestaan om een medisch filter te gebruiken, maar je kunt ook zelf een filter maken. 

Door op de button te klikken onder de foto's, ga je direct naar de site waar het Olsonpatroon te downloaden is. Mocht je hulp nodig hebben, een vraag willen stellen of iets anders kwijt willen over het mondkapje? Laat een reactie achter en ik zal je antwoorden. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.