Patronen

De mondkapjes zijn gemaakt aan de hand van het Olsonmask. Dit patroon  is gratis verkrijgbaar via de link onderaan deze pagina. Het is GEEN medisch mondmasker! 

Het patroon komt oorspronkelijk uit Engeland. Tijdens de piek van de coronacrisis waren er te weinig medische mondmaskers voorradig en werd het Engelse volk opgeroepen om kapjes te naaien voor de zorg. Het patroon werd gratis beschikbaar gesteld en mensen konden hun maskers inleveren bij centrale punten. Zodat de ziekenhuizen het konden voorzien van een medisch filter en konden desinfecteren alvorens het te gaan gebruiken. 

Het voordeel van dit masker is dat je het kan wassen en dus hergebruiken, het is dubbellaags en er is plaats voor een verwisselbaar filter. Wil je weten weten wat je allemaal als filter kunt gebruiken, klik dan op de link onderaan deze pagina.

Iedereen is in Nederland tot nader orde verplicht om vanaf 1 juni 2020 een niet medisch mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Als je wilt kun je dus zelf aan de slag gaan met het patroon. Wil of kun je dat niet? Je kunt ze bij mij bestellen! Klik daarvoor op de linkt "online bestellen".